Kun harjoitus muuttuu todeksi

Porvoon veden palkkalistoilla on 45 henkilöä. Asiakasliittymiä on 10.000 kpl. Vesijohtoja ja viemäreitä meillä on yhteensä 1000 km. Olemme tehneet itsellemme jatkuvuussuunnitelman lukuisine liitteineen.

Joulukuun puolivälissä 2016 harjoittelimme Jatkuvuuskonsultointi Oy:n johdolla mittavaa vesikriisiä, jossa lähtökohtatilanteena oli se, että molemmat vesitornimme olivat eri syistä lähes tyhjillään ja sen lisäksi tuli vaurioita vesijohto- ja jätevesiverkostoihimme.

Harjoituksessa oli mukana koko esimies- ja suunnitteluhenkilöstömme, Porvoon kaupungin viestintäpäällikkö sekä ympäristöterveydenhuollon johto ja pelastuslaitoksen edustus. Hioimme harjoituksessa  omaa organisoitumistamme kriisitilanteessa, toimintamalleja ja sujuvaa sisäistä tiedonvaihtoa. Lisäksi harjoittelimme ulkoista viestintää ja vastuunjakoa ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Monet asiat, jotka näyttävät helpoilta ja yksikäsitteisiltä paperille kirjoitettuna, konkretisoituivat harjoituksessa. Keskustelimme vilkkaasti siitä, mikä on eri toimijoiden luonteva rooli ja vastuu vakavissa häiriöissä. Tämä keskustelu osoittautui myöhemmin hyödyllisemmäksi, kuin osasimme arvatakaan.

Sitten tärähti. Heti vuodenvaihteen jälkeen Myllymäen vesitornista otetusta näytteestä löydettiin E. coli -bakteeria, mikä viittasi ulosteperäiseen saastumiseen. Terveydensuojeluviranomainen päätti antaa ohjeet veden keittämisestä kaikille veden käyttäjille; asukkaille, terveyskeskuksille ja sairaaloille sekä yrityksille. Viestinnässä vesilaitos, terveydensuojeluviranomainen ja kaupungin viestintäyksikkö tekivät tiivistä yhteistyötä.  Tämä oikea tilanne oli täsmälleen sama kuin lähtökohtatilanne muutamaa viikkoa aiemmin pitämässämme harjoituksessa. Hauska yksityiskohta oli myös se, että minua tuli MTV:ltä haastattelemaan sama toimittaja, jonka kanssa teimme harjoituksessa haastattelut vain hetki aiemmin!

Opimme harjoituksessa paljon. Lisäksi kävimme hyviä keskusteluja eri toimijoiden roolista kriisissä. Kun oikea tilanne putosi niskaamme, olimme valtavan paljon paremmin valmistautuneita kriisiin. Jokainen tiesi paikkansa ja vastuunsa. Rooleista ja sisäisen tiedonkulun toteuttamisesta ei tarvinnut kenenkään keskustella. Ryhdyimme ratkomaan ongelmaa niin kuin aiemmin olimme monipuoliseksi ja vaativaksikin arvioimassamme harjoituksessa tehneet.

Voin kannustaa eri alojen toimijoita harjoittelemaan kriisinaikaista toimintaansa. Ei mekään voitu arvata, että meitä kohtaisi tapahtuneen kaltainen tilanne. Jatkuvuuskonsultoinnin laatimassa harjoituksessa oli monipuolisesti kaikkia niitä osa-alueita, joita jouduimme toteuttamaan oikeassa kriisissämme.

Kirjoittaja on Risto Saarinen, Toimitusjohtaja, Porvoon vesi

Risto Saarinen